Izaberite stranicu

Епископ захумско-херцеговачки Димитрије посетио је јуче на граничном прелазу Илино брдо ђакона Константина Дојића који је са својим малолетним сином заробљен на овом граничном прелазу, где чека да му буде одобрен улазак у Црну Гору.

Ђакон Константин већ осам година, врши свештеничку службу при Саборном храму Светог Василија Острошког у Никшићу, а иначе је канадски држављанин.

Породица ђакона Дојића пролази кроз веома потресну и драматичну ситуацију јер припадници црногорске полиције, на непримерен и груб начин, ђакона Константина и његовог малолетног сина који је и даље са њим на граници, држе раздвојене од ђаконове супруге и друго двоје деце. Црногорска полиција није, чак, дозволили да ђакон Дојић потпише пуномоћје адвоката, покушавајући на све начине да му онемогуће улазак у Црну Гору, у Никшић, где живи и службује, осам година.

Владика Димитрије оценио је да је овакво понашање припадника црногорске полиције према ђакону Константину и његовој породици крајње непримерено и нечовечно и надлежним установама упутио апел на разумевање, толеранцију, братску љубав и хришћанску одговорност према својим ближњима.

Извор: Саборник

 

Pin It on Pinterest

Share This