Izaberite stranicu

Пише: Батрић Бабовић

Синедрион је имао смисао свог рада и општења са заједницом. Ван религијског оквира и његовог општег културног значења Синедрион представља експертско и/или политичко тијело које се бави непознаницама инфекције корона вирусом и последицама које исти може да остави на људско здравље. Такво тијело је састављено по узору на ране историјске узоре с почетка цивилизације али су методологија рада и начин примјене дијаметрално супротни коријену основног појма.

Пошто је логика често нелогична а појмовник глупости недовољан и празан да попуни празнину лажи тада се практична активност ” синедрионских мудраца” сели у нумерологију и дубине арапских бројева. С обзиром да су термини Синедрион и Арапи и њихов број Семити било је потребно ову блискоисточну комбинацију парадокса преточити у употребљиву и политички оперативну праксу ради лакшег и ефикаснијег остваривања августовских интереса. Потребно је у страну мало помјерити Устав, мало Закон а на њихово мјесто намакнути Уредбу или Наредбу па рећи ево га кључ за боље сјутра. Англосаксонску кованицу слобода тим моделом по мишљењу ” синедрионских мудраца ” лако је замијенити префиксом не у неслободу. Савршенство српског језика постало је несавршенство за слободу мишљења и уклапање у калуп одредби дневно политичког типа. Кад су немоћни језици сопственог коријена и свијета постану моћни бројеви који су замјенска и намјенска служба дневне политике и њених слијепих интереса. Бројни аналитичари су правили студију зашто је скуп ” синесдрионских мудраца ” направио као преломну тачку за јавна окупљања број 200.

Из бројних извора чуле су се спекулације о егализовању скупова свих врста, ограничења ширења инфекције и великој бризи за напаћени народ. Бројке и слова су кренуле по своје са једним циљем- забранити непожељне ријечи и свести у оквир Наредбе непожељне организације. Некима није јасно зашто тенис не може на Приморје, зашто тестови не важе и да ли постоје дупле игре. Циљ свега је да званични јунски Београд и августовска Подгорица у међусобној синергији оперишу по истом принципу освајања терена. По процјенама бројних стручњака љепше и лакше је рећи да су забрањене ријечи литија, корона и кластер него банкрот, плата, спољни дуг и наравно Косово и Метохија. Долази дан кад ће невидљиво постати видљиво. Један генијални колумнист је недавно написао да људи чашу до пола пуну виде као полупразну. Тако и са бројним литијама неки виде сопствени народ. Ако се догоди 201 ко ће бити узрочник кризе јако је тешко одредити. Ако се догоди десет или петнаест хиљада постаје врелије и све замршеније. Јун у Београду и август у Подгорици кључ су нашег страдања. Локални Синедрион ( не ) зна шта ради. Сигурно је да се преко њега иде на Небо исто као и прије 2000 година. Ко претрпи до краја тај ће бити спасен!!!

Pin It on Pinterest

Share This