Izaberite stranicu

Његово преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки г. Јоаникије и никшићки свештеници, против којих је подигнута оптужница због литије, која је на празник Светог Василија Острошког, 12. маја, одржана у Никшићу, ушли су никшићки Основни суд гдје је за 10 часова заказано суђење.

У знак подршке владици и свештенству испред суда се сабрао велики број свештеника, али и народа који скандира “устала је Црна Гора, светиња се бранити мора”.

Један од бранилаца Епископа Јоаникија и четворице свештеника, адвокат Сава Костић, јуче је у разговору за Радио Светигору, казао да је у сазнању да рочиште главног претреса неће бити одржано зато што се један од окривљених, свештеник Слободан Јокић налази на бањском лијечењу због здравствених проблема, које је раније имао, а који су погоршани ситуацијом која се дешавала приликом хапшења, саслушања у Тужилаштву и задржавања.

“Очекује се да ће на претресу судија Игор Ђуричковић утврдити следећи термин када ће бити заказано наредно рочиште главног претреса, руководећи се оним што бранилац окривљеног о. Слободана Јокића достави у погледу медицинских извјештаја о његовом здравственом стању. Обично буде одложено на мјесец дана“, казао је Костић.

Владика Јоникије и свештеници су претходно у Саборној цркви Светог Василија Острошког у Никшићу служили Свету архијерејску литургију.

Преосвећеном Епископу будимљанско-никшићком г. Јоаникију и осморици свештеника никшићког Саборног храма: Слободану Јокићу, Данилу Зиројевићу, Жељку Ројевићу, Остоји Кнежевићу, Мирку Вукотићу, Василију Брборићу, Драгану Крушићу и Николи Маројевићу се ставља на терет кривично дјело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести за које је предвиђена новчана или казна затвора до годину.

Судски поступак води судија Игор Ђуричковић.

Весна Девић

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This