Izaberite stranicu

Завршен је други дан састанка Сталног Свештеног синода Цркве Грчке, којим је председавао атински Архиепсикоп Јероним.

Стални Свештени синод је информисан о писму васељенског Патријарха Вартоломеја у вези са питањем заједничког поступања поводом  различитих ставова око Светог причешћа и изразио је сагласност с гледиштем Васељенске патријаршије.

Такође, поводом упражњавања током вирусног периода „технике јоге као начина суочавања са стресом“, а у контексту поштовања верске слободе загарантоване у нашој земљи, али и пастирске одговорности Цркве за избегавања стварања атмосфере религиозног синкретизма, Синод подсећа православне да је “јога” основно поглавље религије хиндуизма, а није “врста вежбања”. Стога, Свештени синод „још једном истиче да је ‘јога’ потпуно неспојива са нашом православном вером и да нема места у животу хришћана“.

Синод  обавештава православно свештенство о новој прозелитској активности неопротестантске организације „Јелински мисионарски савез“ и истиче да „православнима као члановима Цркве, једног јединог Христовог Тела, нису потребни различити неојеретички покрети, нити њихови различити проповедници из Грчке или изван ње, и да остану верни Еванђељу Исуса Христа, као што су их изворно проповедали свети еванђелисти и протумачили Свети Оци наше Цркве“.

Извор: Orthodoxtimes.com (са енглеског Информативна служба СПЦ)

Pin It on Pinterest

Share This