Izaberite stranicu

Без основе и клеветничком окаракерисана је од стране портпарола Грчке Владе г. Пецаса објава турске новине “Gercek Hayat ” против Васељенског Патријарха Вартоломеја који столује у Цариграду (Истанбул), да је сарадник покрета Фетулаха Гулена.
Новина оптужује Патријарха да је помогао Фатаха Гулена у организовању пуча у Турској у јулу 2016. против Реџепа Таип Ердогана.
Канцеларија за односе са јавношћу Васељенске Патријаршије објавила је на свом профилу да се ради о неоснованом клеветању које злонамјерно таргетује једног религиозног вођу у циљу застрашивања Хришћана.
Наглашава се такође, да поред чињенице што је Патријарх подржао друштво и својим напорима, изражава дубоко жаљење за наведено неосновано клеветање. Такође постоји и бојазан од скрнављења и расистичких напада против Хришћана.
“Сигурни смо да ће државни органи да учине све што је потребно “, истиче се у саопштење.
Такође, овом приликом вриједи навести и два немила догађаја у Турској када је запаљујућим средствима нападнута Јерменска црква, под изговором, како тврди нападач, да је крива због појаве корона вируса у Турској.

Н. Г.

Извор: orthodoxianewsagenci.gr

Pin It on Pinterest

Share This