Izaberite stranicu

Да постоје људи којима ништа није свето увјерили смо се и у “доба короне”. Ових дана Господ је призвао у своја њедра најугледнијег свештеника проту Момчила Кривокапића. Преко пола вијека овај узорни и врлински свештеник дјелао је на њиви Господњој. И они који су мислили као он и они који то нису, били су јединствени у оцјени да је ријеч о човјеку честитог живота и вјерног служења Цркви и роду. Колико су му јада задавали комунистички шпијуни и доушници то само он и Бог знају. Нажалост, ни у данима молитвеног испраћаја нису га оставили на миру. Опколили су храм, наћулили уши и избечили очи, да би чим почине у гробу поново нешто смислили.

У право су они који сматрају да нема нечаснијег посла од шпијунирања. Није ли то било и Јудино занимање? Зар није и он за новац шпијао и издао Господа? Како тада тако и данас. Гдје има свједока Господњих ту има и “јудиних сватова” .

Зато не чуди што је и заупокојена литургија и сахрана оца Мома била на удару истих. Један од портала, који се одавно претворио у “жуту штампу” узео је на себе ту “част” и одмах позвао тужилаштво да испита да ли је отац Момо својом смрћу и погребом прекршио “прописе”.

Ево шта снимци и фотографије кажу:

 

  • На фотографији се јасно види да се Литургија служи у затвореном храму Светог Николе којој народ не присуствује. Пропис испоштован!!!
  • Напољу, на тргу се народ спонтано сабирао и држао одстојање боље и дисциплинованије него било који политичар којег смо ових дана гледали у медијима или ини на градилиштума, тржницама, великим маркетима, а последњих дана и на свим јавним површинама у црногорским градовима. Дакле, и тај пропос је овдје испоштован!
  • Касније, снимак показује спровод који обавља минималан број свештеника у присуству најближе родбине и појаца. Пропис испоштован!!!

Али снимци нису довољни, јер они који виде у свему што Црква ради кршење прописа а православним хришћанима “опасност” по здравље, поредак и државу, не гледају очима него ушима. Није то од јуче. Тако је и настала збирка пјесама познатог нашег пјесника Момира Војводића “Уши са очима”. За ову срамну, али истиниту вијест о шпијању са сахране прилажемо једну Момирову пјесму из поменуте збирке:

Уши замашите

Имао је уши замашите

И до жељне приче домашите

Зато су га удбаши пазили

Празницима ордењем мазили,

За параду, вазда под заставом,

Зорио се са ушним саставом:

Витке, бритке, антенски дугачке,

Вазда пуне, ажурне, пуначке,

Пред њим нико није порекао,

Да је што је он чуо рекао;

Зато му је ушна каријера

Без икаквих расла баријера;

Све пријаве писа дословице,

Ево о том једне пословице:

Доставе се лажне не плашите

Куда машу уши замашите.

У прилог и пар карикатура Баћка Ј. Милачића који красе ову збирку пjесама, а одговарајућих за нашу тужну збиљу.

Нажалост, наставиће се…..

 

Pin It on Pinterest

Share This