Izaberite stranicu

Пише: Иван Милошевић

Мислим да је данас ДПС систем у сопственој режији и са својим глумцима и режисерима изрежирао врхунску самобламажу и показао своје право лице. А оно није нимало пријатно, има ружне црте, предубоке боре и богоборачке комунистичке ожиљке. И то лице је суштина данашњег примитивног прривођења митрополита Амфилохија. Нијесу они њему ништа наудили нити урадили што он није очекивао, нијесу му ускратили ни милиграм слободе коју он носи са собом и проповједа у цркви, јер они лисице за ту слободу немају. Превише је та митрополитова слобода слободна и није од овога свијета да би је угрозили владари нашег посљедњег диктаторског миникомунистичког режима на свијету. Мислим да је митрополит данас био насјлободнији тросатни притвореник који је закорачио у зграду у Управи полиције и вјероватно овај дио свијета није гледао бесмисленији информативни разговор од овог данашњег. Шта је имао да каже митрополит у своју одбрану, вјероватно ништа, али је велико питање шта ће овај режим рећи у своју одбрану. Било шта да кажу биће то недовољно да опише његову биједу, богоборачку природу и слијепу послушност једном човјеку.

Наравно, режиму није ни био мета митрополит, него они који га поштују и на његову ријеч у стотинама хиљада излазе у литије и протесте против наопаке власти. Њима је саопштено да су сви њихова мета, јер када могу да приведу митрополита могу и сваког мученика који га слиједи, тражи од њега духовну утјеху и божју ријеч. Они би од сјутра требало да се сами закопају у најдубље мишје рупе и да не помишљају да из њих пусте било какав глас и допустиће им да дишу под условом да су испрепадани и од сопствене сјенке. ДПС је послао поруку страха и за то је одабрао корона вријеме! Не зна се шта је горе, али је најгора та неподношљива лакоћа хапшења коју они већ мјесецима приказују у Црној Гори. За њих је хапшење врхунска државна обавеза, врхунска патриотска дужност и врхунска ДПС заклетва!

Испрва сам био огорчен због митрополитовог хапшења, али сада ми је све то смијешно. У очима оних који поштују митрополита насљедник трона Светог Петра још више је узрастао у небеса и постао недодирљив за владаре овога свијета. У слици која је објављена из Управе полиције гдје митрополит сједи док неки службеник са маском на лицу куца његову изјаву описано је цјелокупно страдање и немоћ овог система. И баш у тој слици је приказана сва његова слабост и бесмисленост. И чудо је овај живот и како може да превари, посебно када су у питању жртве и џелати и њихово спасење или пропаст!

И највише ме је у свему овоме разочарало понашање тих обичних људи из полиције, посебно оних који су данас привели митрополита, саслушавали га и писали изјаву и дали му тај папир да потпише. Питам се хоће ли они вечерас спавати и хоће ли им савјест дозволити да спокојно сањају! Нико од њих да баци ту несрећну значку и каже: „Доста је било!“.

ДПС систем и њени челници покушали су да понизе митрополита. Може ли се понизити неко ко је одавно изабрао свога Господара и вјерно му служи, а тај Господар није од овога свијета. Џаба онда окови, јер они нијесу на оном, него на овом свијету!

ПС: И гдје баш изабраше да на католички Васкрс приводе митрополита. Има ту неке симболике и поруке, али ми се нешто не контају ове ДПС смицалице!

Извор: https://srpska24.me/

Pin It on Pinterest

Share This