Izaberite stranicu

Васељенска патријаршија данас је саопштила да настаља са обуставом свих обреда и црквених догађаја у свим црквама њихове јуриздикције.

Како се наводи у саопштењу, одлука о забрани која је донесена 18. марта, а важила до краја месеца, неизбјежно ће остати валидна до даљњег, у зависности од тога пандемије.

“Саопштењем од 18. марта, Васељенска патријаршија објавила је одлуку о обустави свих црквених обреда и догађаја, као и намјеру да се врати на то питање, уколико то буде захтијевао развој догађаја .

Свакако, због чињенице да се број заражених ЦОВИД-19 драматично увећава у цијелом свијету, са много жртава, као и због прописивања (оправдано) строгих и рестриктивних мјера  у готово свакој земљи, поменута забрана важи за све епархије Васељенске патријаршије широм свијета до даљњег, у зависности од тока пандемије.

Цариградска црква се моли и жели да се ускоро нађе одговарајући ефикасан лијек за борбу против болести, како би се превазишла ова велика криза и отклониле њени последице на друштво и економију”, наводи се из секретаријата Светог синода Васељенске патријаршије.

Извор: orthodoxtimes.com

Pin It on Pinterest

Share This