Izaberite stranicu

Пљевља: Два архијереја читају канон и предводе литију

По благослову Његовог преосвештенства Епископа милешевског г. Атанасија Канон у Цркви Св. Петке у 18 часова служиће Његово преосвештенство Епископ будимљанско – никшићки г. Јоаникије.

Након богослужења кренуће свенародна литија улицама Пљеваља коју ће предводити архијереји.

У братској слози и љубави, покажимо да смо уз нашу Свету цркву, уз наше владике и свештенство, покажимо да не дамо наше светиње!

Подгорица:

Молитвени ход свештенства и вјерног народа, током којег ће се носити омофор и крст Светог Василија Острошког, кренуће у 19 часова од Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици, а кретаће се улицама Подгорице и назад до Саборног храма.

Литији претходи вечерња служба са малим повечерјем, током које ће се читати покајни Канон Светог Андреја Критског, са почетком у 18 часова.

 

Бар:

Молебан у Саборном храму Светог Јована Владимира почеће у 18 часова, након тога литију градским улицама предводи протојереј Никола Пејовић, уредник Радија “Светигора”.

 

Будва:

Молебан у цркви Свете Тројице – Стари град служиће се у 18 часова, у наставку литија до Цркве Свете Петке.

Бесједи отац Слободан Лукић, парох црмнички.

Беране: 

Свештенство и вјерни народ кренућу у 17 часова молитвени ход од Храма Светог Симеона Мироточивог до манастира Ђурђеви Ступови, катедралног манастира Епархије будимљанско-никшићке, гдје ће се служити молебан.

Бијело Поље:

Литија за одбрану вјере православне и светиња Божијих, против дискриминаторног Закона о слободи вјероисповијести, проћи ће улицама Бијелог Поља, након Молебна Пресветој Богородици, који ће бити служен у Саборној цркви Светих Петра и Павла у 16 часова. Након Молебна окупљеним вјерницима ће се бесједом обратити свештеник Милан Станишић парох сутивански. Литију, која ће се кретати бјелопољским улицама, до Храма Светог Николе у Никољцу, предводиће протојереј-ставрофор Дарко Пејић, архијерејски намјесник бјелопољски .

 

Pin It on Pinterest

Share This