Izaberite stranicu

Пише: др Батрић Бабовић

Полуистине су најгори продукт савременог медијског простора. Контаминација људског ума синдромом лажних вијести и искривљених чињеница поприма пандемијски карактер. Док се већина популације одвикла од читања духовних и интелектуалних садржаја, полуистина и лаж заузимају и бункеришу енграме мождане коре корисника и усрдних љубитеља радио и телевизијских програма.

Дехристијанизована  Европа која је започела пут разарања људског ума Великим и Другим свјетским ратом, програмским опредјељењима Дрезденског конгреса и школом клевете Јозефа Гебелса, исти је наставила у последњем неолиберално-комунистичком бастиону пројекцијом получасовног филма „Свједок љубави Божје“. Збирни ефекат ова два политичка концепта запљуснуо је екране Јавног сервиса служећи се ружењем огледала реалног стања именованог програма.

Получасовни хорор о Митрополиту Амфилохију склепан је на немушт и привидно вјешт кинематографски начин. Склапањем у мозаик јавне наступе, интервјуе и говоре господина Амфилохија Радовића, аутор (или група аутора) показали су да лаж има милион лица. (Не)познаваоци духа Цркве или њени тенденциозни медијски егзекутори у овом дневно-политичком памфлету истрзањем из контекста или“ паковањем“ приче у дијаметралне временске зоне покушали су неупућеном гледалишту ставити у жижу нецрквену и антимисионарску улогу Митрополита црногорско- приморског. Говорило се о увођењу у трон цетињских митрополита, о пророчком говору на том устоличењу из угла спиритуалне гебелсовске призме и жеље да се Високопреосвећени Митрополит подведе у оквире политичке каљуге. Тајна полиција Јавног сервиса који се финансира од новчаних  средстава свих пореских обвезника у Црној Гори вјероватно је имала  подршку појединих медијских структура из региона уз програмиране извођачке структуре домаће медијске сцене блиске  врху власти. Није искључена ни сарадња појединих обавјештајних структура из региона са својим колегама у Црној Гори. Овај антицрквени конгломерат није успио да дезавуише пробуђену црногорску јавност.

Правећи паралелу између аутора и главног јунака може се рећи да плодови рада Митрополита Амфилохија јесу обновљене цркве и манастири, издавачка дјелатност, очување духовности, пробуђен вјерни народ, жива Христова Црква са васељенским карактером, претварање Црне Горе у Свету Гору – у земљу Литија…

„Креативност“ његових ривала огледа се у „успјешним приватизацијама“,“изнесеним“ милијардама марака и евра на стране банковне рачуне, политичкој  владавини  на подјелама и идентификовању сопствене власти са појмом државе, претварање сопствене земље у Елдорадо за никоговиће…

Да је којим случајем жив, информациони маг Јозеф Гебелс избацио би из употребе филм о овом Божјем човјеку јер се њим не постиже жељени ефекат на јавно мњење. Овим филмом, сопствену науку о лажи ставио би на провјеру ваљаности и оцјену успјешности данашњим креаторима привида у узаврелој балканској држави.

Остаје жал због инструментализације честитих дама и новинарки јер су пипци овог мрака страни и предалеки потписаном уредничком дуету.

Свједок љубави Божје је пророк свог времена. Његови претходници су распињани и убијани, па крст цетињског трона не може бити лакши ни за њега.Док Европу и регион Балкана напада кинеска вирусна хоботница, претпоставља се да је позитивна епидемиолошка ситуација везана за корона вирус у Црној Гори плод молитвености високопреосвећеног митрополита и сабраног народа у литијама.

Непрекидна молитва са једне и лаж са друге стране раде свој посао. Сви вјерни људи живе за нестанак мрака и рођење свјетлости.

Одавно је јасно  у чијим редовима гебелсовци  гаје“ омладину“ која утире пут историјске  истине.

Док се  пипци компилација демонизованог дрезденско-берлинског наслеђа из првих деценија прошлог вијека крећу ка  сметлишту историје, Исус Христос је литијама и молитвом побиједио свијет у Црној Гори.

Онај који је раних деведесетих дошао у отаџбину ратује за сваку душу да је отргне од Ада.

У свакој слободи станује и одговорност.

Благо покајанима јер ће бити живи у оба свијета!!!

Аутор је доктор специјалиста нефролог и пјесник

Pin It on Pinterest

Share This