Select Page

Јеромонах Петар (Петрић), студент на Кијевској dуховној академији говорио је за Радио-Светигору о личности Његовог Bлаженства Митрополита кијевског g. Онуфрија, за кога је рекао да је човјек Цркве, вјере и молитве.

,,Његов долазак на трон ијевских митрополита био је велики благослов Божији за Украјинску Митрополију у ово тешко вријеме“, каже отац Петар који је говорио и о Кијево-печерској лаври која је, подсјећа, за Украјину исто што и за нас Пећка Патријаршија.

Отац Петар, дијелећи са нама своја сјећања да сусрете са Митрополитом Онуфријем, прича да Митрополита Онуфрија у Кијевко-печерској лаври можете видјети и како се игра за нашим мачком, али и како слаже дрва за огрев.

,,По љубави ми га зовемо Ава (отац) јер наш Блажењејши има стрпљења и љубави за сваког ко жели да се сретне са њим и од њега узме благослов и добије савјет. Он је диван монах, прост и непосредан човјек, увијек насмијан и обасјан благодаћу Духа Светога. Блажењејши Онуфрије је човјек који је спреман да страда и да положи свој живот за вјеру Православну и своје ближње. И велики је благослов и милост Божија за Црну Гору и Митрополију црногорско-приморску његова посјета, благослов и подршка“-каже отац Петар (Петрић) студент на Кијевској Духовој академији.

С. Грдинић

Читав разговор с о. Петром Петрићем моте послушати овдје.

Pin It on Pinterest

Share This