Izaberite stranicu

Представници Добротворног Фонда „Човјекољубље“ Митрополије црногорско-приморске и ове године су у духу радости Рођења Богомладенца, у претпразништву најрадоснијег хришћанског празника,  посјетили штићенике Завода „Комански мост“ у Подгорици и уручили пригодне поклоне, дар ове хуманитарне организације и манастира Острог.

У овој традиционалној божићној посјети били су представници „Човјекољубља“: протојереј Бранко Вујачић, предсједник, јереј Миомир Вулевић, потпредсједник, и Владимир Милуновић, кординатор.

У име домаћина добродошлицу гостима је пожелио Васиљ Душај, директор ЈУ Завод “Комански мост” и захвалио на посјети и даровима.

Штићеници, њих 120, су прилазили свештеницама, обрадовани сусретом и поклонима који су донијели радост празника у овим чистим срцима.

Посјета је протекла у добром претпразничном расположењу и разговору о искуствима и проблемима са којим се запослени ове установе свакодневно суочавају, и открила могуће нове облике сарадње, који су срдачно прихваћени са обје стране. Ова традиционална посјета, опет се показала плодотворном и вриједном очувања.

ЈУ Завод „Комански мост“ је почео са радом 1976. године, као установа за дјецу и омладину са умјереним, тежим и тешким сметњама у интелектуалном развоју.

Постепено се број дјеце у Заводу смањивао, тако да је Завод прерастао у установу за збрињавање одраслих особа са озбиљним ограничењима у социјалном функционисању због менталних тешкоћа или других комбинованих сметњи у развоју.

Одлуком о организовању јавне установе за смјештај лица са посебним потребама, од 2. фебруара 2006. године, ЈУ Завод “Комански мост” је организован као јавна установа за смјештај лица са менталном ометеношћу.

Владимир Милуновић

Добротворни фонд МЦП

Фото: Борис Мусић

Pin It on Pinterest

Share This