Select Page

Универзитетски професор, економиста и оснивач странке МеРА25, дијела европског политичког покрета DiEM25, посјетио је Његову Светост Васељенског Патријарха Вартоломеја у Цариграду.
Господин Варуфакис је у пратњи своје супруге и сарадника, након одржаних предавања на Универзитетима у Цариграду (Истанбулу), примљен од стране Патријарха Вартоломеја у патријаршијској резиденцији.
Г. Варуфакис је извијестио Патријарха о дјелатностима покрета DiEM25 као и о својим предавањима на Универзитетима у Цариграду.
Патријарх је са своје стране извијестио г. Варуфакиса о дјелатносима Васељенске Патријаршије у међуправославном, међухришћанском и међукултурном дијалогу, који имају за циљ мирни суживот, солидарност и стваралачку сарадњу међу народима у свијету.
Након посебно пријатног разговора са Патријархом , г. Варуфакис са супругом и сарадницима били су позвани да заједно обедују у Патријаршиској трпези.
Пред полазак обишли су Патријаршијски храм, гдје су информисани о историји храма и о знаменитим реликвијама који се чувају у њему.

Извор: ромфеа

Са грчког Н. Г.

 

Pin It on Pinterest

Share This