Select Page

Матица српска – Друштво чланова у Црној Гори, Одјељење за друштвене науке организује Философску трибину CONDITIO HUMANA IV (ур. доц. др Душан Крцуновић)

Др Волфганг Мастнак: ДУХОВНО-ТЕРАПЕУТСКИ ЗНАЧАЈ МУЗИКЕ

Преводилац: Марија Станишић Тошић

Петак, 29. новембар, 19 часова, књижара Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори Римски трг 50/1 Подгорица и субота, 30. новембар, 19 часова, просторије Друштва  црногорско- руског пријатељства „Св. Георгије“, Робна кућа – Никшић

Проф. др Волфганг Мастнак је рођен 1. априла 1959. године у Аустрији. Студирао је музичко образовање, клавир, пјевање, математику, психологију, философију и педагогију. Ради као професор у Минхену и шеф је истраживачког центра за умјетничку терапију универзитета у Пекингу.  Главна подручје истраживања професора Мастнака су: међузависност музичког образовања и музичке терапије, етно музичка терапија, психосоматика у кардиологији, развој музичких терапеутских метода, неуро-психологија и теорија науке. Специјалиста је за неуронауку, музичку терапију, психотерапију, дугорочну кардиолошку терапију, спортску медицину… Предавач је и концертни извођач на клавиру у бројним европским и ваневропским земљама. Као пијаниста, Мастнак се специјализовао за музику бечког класицизма, музику 20. вијека и савремену музику. Свира као соло пијаниста и са оркестром, а наступа и у различитим традиционалним, етнолошким и експерименталним ансамблима.

Члан је Њујоршке академија наука и Европске академије наука и умјетности. Објавио је око 300 научних текстова и више књига. Добитник је бројних међународних награда и признања.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This