Select Page

Кошаркаш Никола Миротић, који се ове године вратио у европску кошарку, наставља са подршком и пружањем помоћи угроженим породицама! Након прошлогодишње Божићне акције, у којој је Миротић погоцима са линије од три поена, обезбедио нови дом за шесторо угрожених малишана породице Варга, ове године прослављени кошаркаш одлучио је обезбеди помоћ за још једну породицу.

У току овогодишњег Божићног поста, Миротић ће шутирати за угрожену породицу Дедић из Гусиња! И ове године, свака тројка, на свим утакмицама које се одиграју до Божића, „вредиˮ 500 евра, и сав добровољни прилог који се сакупи овом приликом, биће искоришћен за изградњу нове куће породици Дедић!

Вишедетна породица Дедић, живи у тешким условима у селу Досуђе, на североистоку Црне Горе. Самохрана мајка Милосава, и троје деце – Маријан (9), Величко (4) и Јасна (3) живе у једној просторији куће, која је у јако лошем стању. Веома тешку ситуацију додатно отежава и болест најмлађег детета Јасне, која има церебралну парализу и потпуно је непокретна.

Много вам хвала што сте дошли, што сте нас се сетили. Ми скромно живимо, Богу се молимо и постимо. Надамо се бољем. Верујте ми, да ми је син Маријан јутрос, када је чуо да долазите, рекао ‘само да ми је кућа’ и то јесте једина наша жеља. Све друго ћемо лако – рекла нам је мајка Милосава током наше прве посете.

Никола Миротић и његова супруга Нина Миротић годинама успешно сарађују у пројектима помоћи најугроженијима заједно са организацијом Срби за Србе. У знак захвалности, наша организација им је, крајем октобра ове године, уручила икону Светог Василија Острошког.

Породица Миротић годинама показује велику љубав према нашем народу, ма где се он налазио. До сада смо успешно реализовали неколико пројеката, а ускоро завршавамо изградњу куће седмочланој породици Којовић из Сјенице за коју је породица Миротић обезбедила средства крајем септембра. Никола Миротић, у народу је познат као велики добротвор, што смо имали прилику да видимо током евролигашке утакмице са КК Црвеном звездом, када му је цела хала скандирала име, док су му навијачи упутили транспарент подршке. Свакодневно добијамо на десетине порука захвалности на свему што чини за угрожене породице, што нам је веома драго, јер је својим примером мотивисао велики број људи да се прикључи нашој заједничкој мисији да помогнемо што већи број породица. Нашем народу су потребни хероји који инспиришу све нас да будемо бољи људи  – изјавио је председник Хуманитарне организације Срби за Србе Игор Рашула поводом покретања ове акције.

Уз велику захвалност породици Миротић на покретању нове хуманитарне акције, позивамо све наше донаторе да нам се, у складу са својим могућностима прикључе, јер ускоро покрећемо традиционалну Божићну акцију, у којој планирамо да помогнемо десетинама угрожених породица широм Балкана!

Извор: Срби за Србе

Pin It on Pinterest

Share This