Select Page

Његова светост Патријарх српски г. Иринеј и Преосвећена господа Епископи бачки Иринеј и сремски Василије присуствовали су јуче, 25. новембра, свечаној академији Присаједињење  – други век у Српском  народном позоришту у Новом Саду.  Академија, поводом обележавања 101. годишњице присаједињења Српске Војводине Краљевини Србији, почела је приказивањем кратког документарног филма о Светозару Милетићу, а у програму су учествовали хор и оркестар Опере Српског народног позоришта

Награда Михајло Пупин, највише признање АП Војводине, додељено је академику Миру Вуксановићу, управнику Библиотеке Српске академије наука и уметности.

„Свако слављење Михајла Пупина и осталих, по чијим именима су и друга покрајинска признања, драгоцено је и увек потребно. Када су одликовања под тим и таквим знаковима – то је увек добар посао, а награђени су дужни да такве послове својим деловањем помажу. Хвала што смо добили такву прилику“, поручио је академик Вуксановић.

Уручене су награде и за допринос важним областима друштвеног живота – признања названа по истакнутим грађанима и историјским личностима који су допринели очувању српске традиције и културе.

Свечаности у Српском народном позоришту присуствовали су и представници Владе Републике Србије, Покрајинске владе, Скупштине АП Војводине, Војске Србије, институцијâ културе, као и истакнути појединци из области образовања, науке, привреде, уметности и спорта.

Извор: Слово љубве

Pin It on Pinterest

Share This