Izaberite stranicu

У суботу 3. августа одслужили смо Литургију у Румијској цркви. Она ће остати упамћена првенствено по томе што је један од двадесетак који су јој присуствовали био најбољи црногорски кошаркаш Никола Вучевић, казао је данас отац Јован Пламенац.

Овај поход Румијској цркви посебно је био значајан Тому Стевићу. Томо управо завршава Медицински факултет у Подгорици, на другој је години Теолошког факултета у Београду, био је веома успјешан каратиста а сада је тренер каратеа, алпиниста је који се испео на Монт Блан… Ово му је био стоти излазак на Румију!

Данашња Литургија била је сабрање православних хришћана из Републике Српске, Србије и Црне Горе: Жељко Будимир, виши асистент на факултету политичких наука дошао је из Бања Луке, ту су били и адвокат, и архитекта, и полицијски инспектор у пензији са два сина, и први официр брода, и теолог, и модни дизајнер…

По завршетку Литургије, Александар Чапко из Новог Сада испред Румијске цркве полетио је параглајдером и спустио се на стадион у Бару.

Монахиње манастира Светог Сергија Радоњешког, у Вељим Микулићима, на обронцима Румије, за поклонике који су били на Литургији у Румијској цркви, као и сваки пут, припремиле су ручак.

Протојереј Јован Пламенац

Pin It on Pinterest

Share This