Izaberite stranicu

Синоћ је у барском храму Светог Јована Владимира на дан када наша Света и саборна црква прославља Светог Луку Кримског служена Света тајна јелеосвећења. Дио моштију овог великог Божијег угодника, који се и за живота прославио и показао достојан да га Господ и након смрти прослави, налазе се у овом храму.

Велики број народа дошао је да се поклони и цјелива икону и да призове у својим молитвама Светог Луку Кримског да се помоли Господу на исцјељење душе и тијела.

Свету тајну јелеосвећења служили су протојереј-ставрофор Слободан Зековић, протојереји Јован Пламенац и Љубомир Јовановић и јереји Александар Орландић, Младен Томовић, Никола Радовић и Маријан Петковски. Након прочитаних седам Јеванђеља и призива Светог Духа да освети јелеј, сви вјерници су од стране свештеника помазани овим Светим уљем. По завршетку Свете тајне јелеосвећења вјерницим је подијељено освештано уље и брашно.

Света тајна јелеосвећења састоји се из молитава свештеника и помазивања болесника освећеним уљем, кроз које дјелује Божија благодат за оздрављење болесника, a болест подразумијева обољење душе или тијела.

Дејан Вукић

Pin It on Pinterest

Share This