Izaberite stranicu

Пише: Батрић Бабовић

Дефинисан је као радикални ауторитарни облик национализма који контролише државно уређење, токове индустрије, привреде и трговине са инхибицијом и најмање могућности опозиционог дјеловања. Он се противи комунизму, конзервативизму, индивидуализму, либерализму,пацифизму, демократији и плурализму. Ово су одреднице које фашизам дефинишу по научном методу и уклапају га у домен политичке теорије.

Живот често личи на поље између оркана и лахора. Он подсјећа на мали једрењак који разбија буре, Сциле и Харибде свијета и вијека датог човјеку као дар од Бога, са отвореном књигом да испише страницу за вјечни живот.

На овај начин можемо описати и народе на земљи. Сви су страницама свјетске историје дали свој допринос и жиг, али са различитим предзнацима у односу на поштовање Божјег Закона и Божјих Заповјести. Да је неким случајем блаженог спомена патријарх Павле рођен прије 150 или 200 година овај увод би могао садржати структуру састављену од двије ријечи-БУДИМО ЉУДИ!

Прољеће јесте најљепше годишње доба и мај најљепши мјесец у годишњем календару. Дилеме и подијељености по овом питању не постоје ни међу политичким лаицима и неистомишљеницима.

Ко је побиједио?

Најтеже је јавно упитати да ли је фашизам побијеђен? Да ли су антиподи фашизма постали његово друго лице? Да ли идеолошке супротности фашизма постају његов извор? Зашто Русија, Израел и већински дио бившег СССР слави Дан Побједе? Гдје је остатак свијета са савезницима из Великог рата и његовог близанца Другог свјетског рата? Да ли Европска Унија Дан Побједе сматра својим тријумфом?

Ово су питања на која историјска наука и званична политика оних држава које креирају Нови свјетски поредак морају дати одговоре. Покушаћемо да ретроспективно дамо своје виђење до сада непрегаженог Рубикона фашизма и неофашизма. Шест томова књиге Други свјетски рат британског премијера Винстона Черчила, тротомни ратни мемоари Шарл де Гола и двотомна преписка совјетског предсједника Стаљина са америчким колегом Рузвелтом и британским премијером Черчилом отварају Пандорину кутију Другог свјетског рата.

Конференција у Вашингтону са наставцима у Казаблаци, Каиру, Техерану, Јалти и мат конференција у Постдаму разбијају мит о неизвјесној шаховској партији невиђене људске трагедије Другог свјетског рата. Све што се може прочитати у записима и документима именованих ратних конференција говори у прилог ратне подјеле будућег свијета и слома фашистичке Њемачке.

Постављамо логична питања на која немамо одговоре:

Да ли су западни савезници имали “тајне канале и везе” са структурама нацистичке Њемачке? Да ли се од времена Техеранске конференције знао исход Великог отаџбинског рата, како су га Совјети звали? Зашто је Источни фронт био и остао војно-политичка енигма и зашто до краја нијесу проучене државне и војне структуре којима је управљао Адолф Хитлер? Да ли је Шарл де Гол (не)свјесно био на маргинама ратних конференција Другог свјетског рата? Да ли су реално проучени покрети побијеђених и поражених снага у Европи и свијету након Постдама? Да ли је крај Другог свјетског рата почетак блоковских подјела и Хладног рата? Зашто НАТО постоји након распада Варшавског Пакта?

Питања за најхрабрије и најумније. Можда ће историја дати одговоре. Структура Европске уније је конгломерат свих идеологија које су супротне фашизму. Цијела Европска унија је оруђе НАТО пакта. Неспојиви спој и “нелогична логика”.

Варшавски пакт и град по коме је политички блок добио име, осим мањег броја земаља сапутник је НАТО савеза у новом путу на Исток. Разбијени СССР и СФРЈ, састављена (никад растављена) Њемачка – језгро су окоснице Хладног рата или наставак никад прекинутог Другог свјетског рата.

Рат још траје

Русија је поразила наци-фашизам . Москва, Лењинград, Стаљинград, Курск и Барбароса говоре у прилог ријечи св. Александра Невског да Бог није у сили већ живи у правди.

Нови наци-фашизам родио је Арапско прољеће, разбијене државе Блиског и Средњег истока, разбијене колијевке религије, цивилизације и културе. Смрт пола милиона дјеце у Ираку наследници Рузвелта и Трумана називају жртвама виших циљева. Смрт дјеце у Савезној Републици Југославији код истих личности има епитет “колатерална штета”. Русија слави непокореност, милионе људских жртава, одбрану цивилизације, вјере и светог православља. Русија спаја Романове и побједу Црвене армије, руши политиканство, идеолошке јазове и не понавља грешке из прошлости. Супротстављене државе веже економијом и геополитиком ради успона колективне свијести о цивилизацији и уређењу свијета. Израел слави жртве Холокауста и вјековно трајање на врућем тлу Блиског Истока.

НАТО само може славити одрицање од Христа заједно са Украјином и Фанаром. Исти принцип са милион нијанси колективног слома вјере и живота.

Русија је побиједила свијет и фашизам. Русија брани вјеру и цивилизацију. Култ слободе живи у 9. мају.

Нирнбершки процес није до краја расвијетљен и изучен. Нови Нирнберг чека боља времена.

МИ-6 је отворио документа до доба Хладног рата. ЦИА је отворила документа до 1990. године. Ознака тајности је пала, а вео сумње је остао.

О СФРЈ се у документима америчке обавјештајне службе говори у 0,02 одсто од отворених 12 милиона страница. СФРЈ је за глобализам статистичка грешка. Чекамо отварање бројних архива чија имена нећемо помињати. Само тако можемо помирити идеолошко-политичку касапницу Балкана и Европе. Услов за то је откривање тајни Нирнбершког процеса и одговори на претходна питања у тексту.

Свеукупна лустрација ће срушити глобализам – ново име фашизма.

Русија је одговорила задатку. Девети мај је Дан побједе Русије над фашизмом и глобализмом.

Да ли је Дан побједе над фашизмом у остатку свијета илузија или реалност, сазнаћемо када савезници из Другог свјетског рата почну да бране Европу.

Маракеш из 2018. са УН говори супротно.

Рат још траје!

Аутор је доктор специјалиста нефролог и пјесник

Pin It on Pinterest

Share This