Izaberite stranicu

На дан када Црква Христова прославља Св. Тихона Задонског, служена је Света литургија у цркви великомученика Ђорђа под Горицом у Подгорици.

Светом службом Божијом началствовао је протојереј-ставрофор Милета Кљајевић, уз саслужење протојереја-ставрофора Драгана Станишића и протојереја Јована Радовића, док је молитвено учествовао прота Милун Фемић.

По прочитаном jеванђелском зачалу верном народу обратио се началствујући свештенослужитељ прота Кљајевић, подсећајући на суштину и смисао посланице Св. aпостола Павла упућену хришћанима у Коринту.

,,Треба да чујемо Божији позив, ради нашега добра, како би схватили да нас Милосрђе Божије тражи и призива“, казао је прота Кљајевић, подсећајући на то да је ,,Он дуготрпељив и многомилостив, који не жели да ико од нас страда, већ да сазна Истину и вјечно да живи.“

,,Ако се одазовемо позиву и дођемо к Њему, Он ће нас с великом радошћу примити и радоваће се с нама – као што се пастир стаду оваца радује, када нађе једну своју изгубљену овцу“, казао је прота подсећајући да се покајању једнога грешника који се искрено каје посебно радује Рај.

,,У тој радости ми осећамо посебну родитељску љубав Бога према људима и Његово бескрајно милосрђе и као што се од огња топи восак, тако ишчезава и гријех људски, од топлоте Божијег милосрђа, ако се искрено кајемо и ако смо постојани у вјери и љубави према Богу”, казао је на крају свога обраћања прота Кљајевић.

Велики број верног народа приступио је потом Светом причешћу.

Заједничарење свештенослужитеља и парохијана настављено је у црквеној гостопримници храма под Горицом.

Елза Бибић

Pin It on Pinterest

Share This