Izaberite stranicu

У четвртој недељи по Духовима, служена је Света литургија у Цркви Побједоносца Георгија, под Горицом у Подгорици.

Евхаристијском сабрању началствовао је јереј Блажо Божовић уз саслужење протојереја-ставрофора Милете Кљајевића и ђакона Ивана Црногорчевића. Појци овог Светог храма одговарали су у једном духу, током Светог Богослужења.

Осветивши Свете дарове Христове и причестивши вјерни народ Божији, словом поуке се сабранима у Светом храму обратио началствујући свештенослужитељ говорећи о руци која прима и даје Дарове Господње онима којима је потребно.

,,Ми данас пренебрегавамо Силу Божију и Силу Ријечи Божије и писмене и усмене и оне која је пред нама. Тако да од великог не видимо мало – ослањајући се само на она чуда, која ми можемо да видимо очекујући преображаје код људи и оздрављење”, казао је јереј Божовић.

Отац је подсјетио на то да се наша вера данас свела на чуда, а не на оно што је много дубље на – Ријеч Господњу, која нас упућује не само да је усвајамо и читамо већ и да по Њој и живимо.

,,Благословом Божијим и у овим тешким временима када човек слабо што од себе даје, сестре из Кола српских сестара Свети Апостол и Јеванђелист Марко су сакупиле гардеробу“, казао је отац  обавестивши присутне који су тога јутра испунили храм и црквену порту да могу да узму ову помоћ у гардероби и захвалио се приложницима и сестрама које су то прикупиле и донеле.

Отац је затим подсјетио окупљене на Гогољеву књигу Писма пријатељима у којој се каже да не будемо као они који по губернијама скупљају за сиротињу, па кад свако узме дио за који је радио, сиротиња за коју се помоћ скупљала нема шта да добије. Сестре из Кола ,,Светог Апостола и Јеванђелисте Марка” су својим несебичним трудом успјеле да помоћ допреме и дарују онима којима је она потребна.

Елза Бибић

Pin It on Pinterest

Share This