Izaberite stranicu

У четврту недјељу по Духовима, 24. јуна посебно свечано  је било у парохији јошичкој,  у цркви Свете Недјеље,  гдје је стигла честица моштију Св. Нектарија Егинског.

Свету литургија служио је надлежни парох о. Небојша Вуловић.

Црква Св. Недјеље била је испуњена благочестивим народом, који је данас дошао у Свети храм да цјелива мошти овог дивног угодника Божијег.

Након читања Светог јеванђеља бесједом свим сабраним обратио се о. Небојша.  Он је рекао:  ” Радуј се, Св. Нектарије,Архијереју Божији, радуј се народе Божији!  Данас се и наша црква радује и цијела парохија јошичка и свака душа хришћанска која живи на овим просторима  јер нам је у госте дошао дивни угодник Божији Св. Нектарије.  Радујмо се јер нам дође светитељ да замири наше ране које су се много рашириле!  Радујмо се јер нам дође онај љекар који чудотвори и лијечи болести и патње наше!  Радујмо се, милошћу Божијом пројавио га је Бог људима.  Зато ми, браћо и сестре будимо јаки у вјери и не сумњајмо у Божију ријеч као ни капетан из Капернаума који рече Христу да је много грешан и да није достојан да уђе под кров његов,  већ да само каже ријеч и да ће оздравити слуга његов.  Зато и ми вјерујмо  и молимо се да ће по нашој вјери и дјелима и нама Господ дати свако добро! ”

На крају Свете литургије прочитан је акатист Св. Нектарију,  а потом су вјерни приступали да цјеливају Свете мошти и да се помажу са освећеним уљем са светитељевог гроба.
Драгана Вуловић
                                                                                                                                                                      

Pin It on Pinterest

Share This