Izaberite stranicu

Православно спортско друштво Света Србија уприличиће Видовдански концерт Србија се роди на Видовдан, 28. јуна у 20 часова у Задужбини Илије М. Коларца, под покровитељством Скупштине града Београда и са Друштвом српских домаћина.

Изворна народна песма, игра, појање, беседништво, гусле, драмски и музички уметници пружиће публици празнични доживљај у великој акустичној дворани Коларца. Учесници у програму су Хор Симонида из Грачанице, Етно група Вез, Фолклорни ансамбл Свети Ђорђе, Културно уметничко друштво Градимир, Друштво гуслара Бајо Пивљанин и Православно спортско друштво Света Србија.

Организатори истичу да престони град српске државе, свих Срба из региона и дијаспоре заслужује да има Видовдански концерт и да је Видовдан дан завјета и опредјељења за Царство небеско, за Свету Србију.

По ријечима организатора Видовданским концертом Србија се роди његује се жива традиција, уњедрена у најљепшим вриједностима народа а од предака примљен Кнежев косовски завјет предаје се  потомцима кроз чување националног сјећања као суштине националног идентитета.

Србија се роди је поздрав и покрет који је ПСД Света Србија установило у сврху одбране права и слободе на стваралачки изражај бића, изградњу и рађање. Све у складу са својом мисијом да делује са високом друштвеном свешћу и одговорношћу према отаџбини и нараштајима који долазе. Директор ПСД Света Србија је Миљан Ћеранић.

 

Pin It on Pinterest

Share This