Izaberite stranicu

Удружење Црмничана „13 јул“ подржало је иницијативу Српског националног савјета Црне Горе да Влада Црне Горе повуче одлуку о признању лажне државе „Косово“.

Зоран Лековић, предсједник Управног одбора црмничке асоцијације, казао је да су одлуку да се недвосмислено придруже захтјеву Српског националног савјета једногласно донијели Скупштина и Управни одбор овог удружења.

„Крајње је вријеме да се спере љага са образа Црне Горе. Нама Црмничанима припада да међу првима, као што су наши преци кроз историју чинили, дигнемо глас против неправде и тираније над једнородном и једновјерном нашом браћом на окупираном Косову и Метохији, одакле сви водимо поријекло“ – казао је Лековић.

Скупштина и УО Удружења Црмничана „13 јул“ одредили су и петочлану делегацију, која ће сјутра (23.  јуна) у Храму Христовог Васкрсења у Подгорици, заједно са представницима осталих племена и братстава у Црној Гори, у име Црмнице ставити своје потписе на иницијативу за повлачење одлуке о признању једнострано проглашене лажне и међународо непризнате државе „Косово“, најавили су из Удружења Црмничана.

Извор: ИН4С

Pin It on Pinterest

Share This