Izaberite stranicu

Полазници школе вјеронауке Свети Стефан са Сушћепана протеклог викенда поклонили су се светињама Бањалучког округа.

Одлуку о избору посјете донио је Одбор цркве Свети Стефан са Сушћепана, која је организатор часова вјеронауке. Ученици ове школе традиционално пред крај школске године у оквиру ходочасничког путовања обилазе манастире наше Цркве.

Групу од тридесетак ђака и представника родитеља предвођени вјероучитељицом Маријом Пантелић и протојерејом Владаном Пантелић, мјесним парохом, топло су у Бања Луци дочекали  домаћини Стево и Славка Ивеић који имају викендицу на Сушћепану.

Група је обишла манастир Гомионицу из 16. вијека у коме се школовао писац Петар Кочић. Након тога добри домаћини су госте повели на ручак и специфичан за тај крај, бањалучки ћевап а по завршетку ручка ходочасници су се смјештели у хотел “еМ” у центру Бања Луке.

У поподневним часовима организован је обилазак знаменитости Бања Луке.

Другог дана, пред полазак у Херцег Нови, полазници вјеронауке са својом вјероучитељима и родитељима учествовали су у Литургији у Саборном храму у Бања Луци.

Ходочашће је настављено обиласком манастира Крупа на Врбасу гдје се налазе чудотворне мошти Пресвете Мајке Матроне, а дјеца су имала прилику да виде слапове и воденцу гдје се и данас на традиционалан начин меље жито и добија брашно.

У повратку под дивним утисцима већ је почело и размишљање о наредној години и екскурзији.

Ова ходочасничка група је посебно благодарна породици Стева Иветића на гостопимству. Из Одбора Цркве Светог Стефана на Сушћепану и школе вјеронауке позивају сву дјецу да им се придруже како у похађању наставе тако и у наредним дружењима и ходочашћу.

 Саша Кулиновић

Pin It on Pinterest

Share This