Izaberite stranicu

Светом Литургијом која се служена у цркви Св. Николаја у селу Репаји изнад Бијељских Крушевица, прослављена је слава овог храма.

Служили су надлежни парох протојереј ставрофор Предраг Видаковић,  јереј Небојша Вуловић, парох јошички и ђакон Драгомир Видаковић, док су за пјевницом били монахиња Нектарија и дјеца чланови дјечијег хора “ Рождество“ из Бијеле.

По завршетку Свете службе око храма је опходила литија, након које је уприличено и резање славског колача.

Затим се празничном бесједом свим присутнима обратио отац Небојша, који је говорио о Св.Николају, напомињући да га четири стране свијета славе као великог чудотворца и угодника Божијег коме се свака душа хришћанска моли, а нарочито поморци и путници.

Напоменуо је да за спас душа наших скинемо мржњу са срца својих, да се волимо, а не мрзимо, да разгоримо пламен у срцима својим за љубав према Господу, да не  осуђујемо брата свога, већ ако је у проблему да му помогнемо и повучемо га ка спасењу .

Затим је свима присутнима представио новог о. ђакона Драгомира, пожељевши му да га Господ благослови и укријепи у служби Њему.

Домаћини у црквеној кући која је изграђена прије пар година приредили су послужење за све присутне.
За вријеме ручка пригодну здравицу изговорио је и надлежни парох о. Предраг Видаковић који је подсјетио све присутне како се овај празник увијек саборно прослављао код ове светиње, а посебно се захвалио онима који воде бригу о овој светињи у овом селу гдје сада живе само двије породице.
                                                                                                                                                                        Д.В.

Pin It on Pinterest

Share This