Izaberite stranicu

Света Литургија служена је данас у 40 дан по Пасхи у Цркви Светог Ђорђа под Горицом у Подгорици.

Празничним сабрањем началствовао је протојереј-ставрофор Милета Кљајевић уз саслужење протојереја-ставрофора Драгана Станишића и ђакона Ивана Црногорчевића. Молитвено је учествовао прота Милун Фемић, некадашњи старјешина овог Светог храма.

Појце Храма Светог Ђорђа руководио је протојереј Јован Радовић.

Након прочитаног Јеванђелског зачала, поучном бесједом сабранима се обратио началствујући свештенослужитељ, прота Кљајевић који је подсјећајући на успјешну Спаситељеву мисију на земљи, посебно истакао молитвено расположење са којим прослављамо данашњи празник Вазнесење Христово, Спасовдан.

,, Господ Исус Христос је по вољи Оца Свог, дошао на земљу међу гријешне људе, у долину туге, бола и плача, гријеха и безакоња, преваре и лажи да нас  ослободи тешког гријеховног бремена и спаси душе наше “, казао је прота.

Појашњавајући да је Господ  дошавши на земљу људима истовремено открио и Свој Божански закон о вјери, нади и љубави, вјери у Једнога Бога Оца, Творца видљивог и невидљивог свијета и науку о љубави према непријатељима својим, отац Милета је истакао да је Он даноноћно путујући, проповедајући, просвећујући непросвећене  лијечио болеснике од свих болести и васкрсавао умрле.

,, А сада, пошто је извршио  Божију вољу, враћа се Оцу Своме – оставивши ученике Своје да продуже Његово дјело, да иду по свијету и проповиједају људима нову науку о Царству Божијем, крстећи их у име Оца и Сина и Светога Духа “, нагласио је началствујући свештенослужитељ у бесједи на Спасовдан у Цркви Светог Ђорђа.

 

Примивши Свету тајну причешћа заједничарење у Христу Вазнесеноме, парохијана и свештенослужитеља Храма под Горицом,  настављено је у црквеној гостопримници.

 

Елза Бибић

Pin It on Pinterest

Share This