Izaberite stranicu

Коло српских сестара “Свети апостол и јеванђелист Марко” из Подгорице прославило је у уторак, на Марковдан  своју крсну славу.

Након литије, која је са моштима преподобног Симеона Дајбабског прошла улицама Погорице у част и славу Светог апостола и јеванђелисте Марка, небеског заштитника овог града, у порти Цркве Светог Ђорђа под Горицом Епископ буеносајрески и централно-јужноамерички г. Кирило освешатао је славски колач.

Након тога старјешина Цркве Светог Ђорђа, прота Велибор Џомић захвалио се Преосвећеном владици Кирилу на времену који је издвојио да би учествовао у овој светковини, служио Литургију на Марковдан у овом Светом храму и предводио литију улицама Подгорице.

– Велика је радост данас што је новоизабраном Епископу прва служба баш у овом Храму, у којем се, како он рече, први пут као младић причестио. Наше молитве су усмјерене ка томе да га Господ укријепи у његовом апостолском дјелу у великој и непрегледној хришћанској земљи, државама Јужне и Централне Америке. Нека му Господ подари снаге и да нам се увијек враћа, казао је отац Велибор.

Он се захвалио и Колу српских сестара ,,Свети Апостол и Јеванђелист Марко” на труду који улажу свих ових година и плодовима који из њега произилазе.

У наставку вечери дјечији састав КУД ,,Ђурђевданско коло” је извело сплет игара из Србије и кореографију Врсута, народну игру из околине Сутомора.

Потом је предсједница Кола Олга Стојановић уручила скромну финансијску помоћ самохраној мајци двоје деце Милици Ђурановић, самохраном оцу петоро дјеце Миодрагу Зоговићу, прогнанику из Пећи. Помоћ је уручена и самохраној мајци четворо деце Даринки Брајковић.

Заједничарење је настављено око славске трпезе које су чланице Кола српских сестара ,,Свети Апостол и Јеванђелист Марко” припремиле за све учеснике Литије.

 

Елза Бибић

Pin It on Pinterest

Share This