Izaberite stranicu

Духовни сабор „У свјетлости Христовог васкрсења – Бокељи Светом Сави и Превлачким мученицима“, посвећен спаљивању моштију Светог Саве на Врачару и обретењу моштију Превлачких мученика, одржаће се данас у Тивту.

Духовно сабрање православних Бокеља почеће Светом архијерејском литургијом на Михољској Превлаци у 9 часова. Служиће Његово преосвештенство Епископ буеносајрески и централно-јужноамерички г. Кирило са бококоторским свештенством.

Мошти Превлачких мученика биће превезене бродом до обале Пине гдје ће их у 18 часова дочекати вјерни народ. Након литије улицама града, служиће се Вечерње у Храму Светог Саве.

На 18. Сабору православних хорова Боке који ће се одржати у Управној згради компаније „Адриатик Маринас“ – бившем Дому војске, с почетком у 20 часова наступиће хорови Српско пјевачко друштво „Јединство“ из Котора, „Свети Василије Острошки“ из Кумбора, „Рождество“ из Бијеле, „Евстатије Превлачки“ из Будве, „Свети Сава“ из Херцег Новог, као и дјечји хор „Свети превлачки мученици“ из Тивта. Њима ће дириговати Сања Радовић, Маријела Милановић, Новица Зечевић, Михаило Лазаревић, презвитер Небојша Вуловић и Данијела Николић.

У програму ће учествовати Јована Станишић, етно- група,,Ћилибар“, вокални састав ,,Лира“, вокални солиста Душан Тадић, а бесједиће игуман манастира Подмаине, јеромонах Рафаило.

Ж.К.

Извор: Дан

Pin It on Pinterest

Share This