Izaberite stranicu

Фудбал је протеклог викенда био у центру пажње у Главном граду. Традиционални турнир који се игра на терену код ОШ „Штампар Макарије“ уочи 8. маја – Светог Марка, славе Подгорице, окупио је рекордан број учесника (32 екипе), које су у два дана такмичења приказале допадљиву игру.

Након спектакуларних борби титула је припала екипи по имену Душан Силни. Клуб чији је оснивач новинар ТВ 777 Матија Милачић одиграо је одличан турнир, дјеловао најспремнији, па је пехар намијењен побједнику без дилеме отишао у праве руке.

„Ово је највећи успјех од када постоји наш клуб и стигао је потпуно заслужено. Иако нам је дружење у првом плану, као дјеца града смо били посебно инспирисани за све мечеве и тај мотив нас је довео до трофеја“, рекао нам је Милачић, који је на идеју оснивања овог клуба за који наступају рекреативци, углавном фудбалске судије, дошао на Никољдан 2012. године.

Душан Силни је у складу са именом фуриозно отворио турнир – напуњена је мрежа Центра (7:0), да би у осмини финала пала екипа „Лагала је граде“ након бољег извођења пенала (1:1, 3:2). У четвртфиналу је прескочен неугодни Гудвил (2:0), да би у борби за финале бијела тачка опет била талична за изабранике Веска Белојевића – узбудљив дуел са Патрасом ријешен је у четвртој пенал серији (4:3) након 2:2 у регуларном току меча.

У великом финалу дилеме није било – против Честерфилда је испаљена петарда (5:0) за велико славље момака у плавим дресовима. Славље које је у оближњем локалу потрајало до дубоко у ноћ.

За екипу Душан Силни на овом турниру су наступили Рајко Грујић, Веско Цађеновић, Немања Љумовић, Душан Јовићевић, Веско Белојевић, Стефан Милошевић, Обрад Томашевић, Немања Милачић, Матија Милачић, Милош Миличковић, Богдан Јовићевић, Вид Љујић, Љубиша Ивановић и Гвозден Лонцовић.

Куп Светог Марка је турнир хуманитарног карактера – котизација по екипи износила је 30 еура, а комплетан приход уплаћен је Народној кухињи при Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици.

„Утакмице хуманитарног карактера увијек су права позивница за нас. Велика је ствар што се позиву одазвало оволико екипа и што смо сакупили пристојну суму новца и направили праву ствар за оне којима је помоћ најпотребнија“, закључио је Милачић.

М.А.

Извор: Дневне новине

Pin It on Pinterest

Share This