Izaberite stranicu

На Косову и Метохији, у селу Прековце, општина Ново Брдо, отворена је фарма за тов свиња за потребе Народне кухиње Епархије рашко-призренске „Мајка девет Југовића“.

„Данас је велики дан за све нас јер после 8 година рада коначно је отворена фарма свиња у Новом Брду чији је капацитет око 200 грла. Ова фарма ће омогућити Народној кухињи да мање зависе од спољашњих донација у месу јер ће сама моћи да се снабдијева. Такође ће на фарми радити 5 радника који моћи да живе од свог рада“, написао је на свом фејсбук профилу Арно Гујон.

Организација “Солидарност за Косово”, чији је оснивач Арно, броји преко 10 хиљада добротвора из Француске и око 30 волонтера који учествују у раду ове организације. Од 2004. године, када је основана, ова организација је обезбиједила преко 38 хуманитарних конвоја чија вриједност прелази 2,5 милиона евра, реновирала је 20 школа у енклавама на Косову и Метохији, финансирала изградњу више пољопривредних објеката (фарме, штале, млекаре, пластенике…), била активна и у помоћи породилиштима и манастирима, дјеци и старцима.

Арно Гујон који се преселио из своје родне Француске у Србију прије 6 година, због заслуга за српски народ добио је држављанство Србије које му је лично 11. маја 2015.  уручио министар унутрашњих послова Небојше Стефановића  У фебруару 2016. предсједник Србије Томислав Николић га је одликовао Орденом златне медаље, а у јануару ове године од Патријарха Иринеја добио је Орден Светог Саве првог степена.

Арно Гујон је и аутор књиге „Сви моји путеви воде ка Србији“ у издању Службеног гласника.

Н.П.

Pin It on Pinterest

Share This