Select Page

Дјечији хор Српског пјевачког друштва “Јединство“ из Котора је у суботу, 14. априла 2018.г. у препуној крипти Храма Светог Саве у Београду, одржао Васкршњи концерт. Тај концерт је уједно био и промоција новог музичког компакт диска овога хора који је и штампан у Београду под покровитељством Светосавског храма.

Наиме, овај хор је имао изузетну част да буде изабран да буде један од три дјечија хора који ће учествовати на свечаном Васкршњем концерту који се традиционално одржава на Васкрс у Светосавском храму. Будући да је технички било неизводљиво да хор буде на Васкрс у Београду због обавеза према которском храму гдје редовно пјева, договорено је са Управом Храма да се одржи засебан васкршњи концерт само которског хора на коме ће се уједно промовисати и овај компакт диск.

Протојереј Немања Кривокапић је на почетку у име Српског пјевачког друштва “Јединство“ поздравио присутне и захвалио се настојатељу Светосавског храма архимандриту Стефану на указаној части которском хору и дивном поклону – компакт диску, а затим су дјеца отпјевала васкршњи репертоар као и неке пјесме са новог диска, уз инструменталну пратњу проф. Ане Михаљевић, Петра и Милана Букилице, што је многобројна публика наградила дугим и громогласним аплаузом.

Хором је дириговала Ивана Кривокапић.

Предраг Николић

Pin It on Pinterest

Share This