Izaberite stranicu

Поводом празника Рождества Господа Исуса Христа, хор Свети Јевстатије Превлачки из Будве, приредио је традиционални божићни концерт за будване.
Овогодишњи, двадедети по реду божићни концерт одржан је у петак 5. јануара 2018. године у Модерној галерији у Старом Граду Будва.
Многобројној публици и гостима, хор се ове године представио са разноврсним композицијама из богатог репертоара духовне, традиционалне и етно музике. На програму су се нашле божићне, литургијске и духовне пјесме, као и народне пјесме из Црне Горе, Приморја, са Косова и Метохије, Западне и Источне Србије.
Божићни концерт отворен је тропаром Божића, а потом је све присутне поздравио протојереј Борис Радовић, архијерејски намјесник будвански и старешина цркве Пресвете Тројице у Старом Граду Будви.
Овогодишњем божићном концерту присуствовао је Предсједник скупштине Општине Будва г. Ђорђе Вујовић са супругом, свештенство архијерејског намјесништва будванског и архијерејског намјесништва барског, професори Цетињске богословије и бројни вјерни народ Будве.
После одржаног божићног концерта хора, о. Борис је заблагодарио члановима хора и диригенту Данијели Николић, који су са љубављу припремили величанствени божићни концерт, уједно им честитајућу и мали јубилеј поводом одржаног двадесетог божићног концерта.

Александар Вујовић

Pin It on Pinterest

Share This