Izaberite stranicu

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије казао је данас да никоме не може да се преда Косово и Метохија, јер је Косово и Метохија жила куцавица Црне Горе и Србије.

“Косово је жила куцавица Црне Горе и Србије, не само Србије”, казао је Владика у манастиру Морача након Свете архијерејске литургије коју је служио поводом празника Сабор Пресвете Богородице.

Рекао је да је апел за одбрану Косова и Метохије, који ових дана нападају у београдским медијима писан због бриге за Косово и Метохију, а не против било кога.

Он је подсјетио да су 1943. године по инструкцијама Јосипа Броза црногорски комунисти Павле Јовићевић и Андрија Мугоша с Енвером Хоџом у Бујану договорили стварање албанске републике као једне од балканских социјалистичких република у чији састав је требала да уђе територија Косова и Метохије која је у том тренутку била под Мусолинијевом влашћу.

“Касније, након рата, Петар Стамболић је тој територији придодао дио Србије до Копаоника и сад они на основу тога тамо праве државу. А ови у Београду то прихватају. И сад смо ми који се томе противимо и у Црној Гори и у Србији као издајници, а они су као спасиоци. Нека им Бог да памети и разума. Не може се Косово и Метохија дати никоме”, закључио је Митрополит Амфилохије.

Рајо Војиновић

 

Pin It on Pinterest

Share This