Select Page

Велику радост и осјећај важности сутрашњег великог и цијелу годину очекиваног догађаја за све полазнике православне вјеронаке видимо управо на самим њиховим ликовима.
Школе православне вјеронауке из свих крајева Црне Горе у вриједној и креативној припреми за Дјечији сабор показују, не само своје стечено знање о вјери и креативност у остварењу новог занимљивог пројекта и облика одржавања самог Дјечијег сабора, него својим идејама и ажурношћу потврђују и јасно показују да желе да умноже своје истинске таланте од Бога им дароване, као и то да истима дарују и обогаћују сву осталу дјецу и омладину која ће тог дана у великом броју бити присутна.
Наиме, посебна занимљивост ове године је и то да ће поједине школе вјеронауке израдити владарске дворове тј.пунктове на којима ће на сликовит и опипљив начин представити светородне династије нашег рода, Немањићи, Петровићи, Карађорђевићи, Војислављевићи, Црнојевићи и Балшићи. Стечене информације на дворовима ће користити учесницима у главном квизу након којег ће бити проглашени побједници и уручене им пригодне награде.
И техничке припреме Сабора су завршене, а ове године је уложен посебан труд и професионалност, будући да између осталог имамо обезбијеђену и концертну бину и озвучење за ову прилику што додатно и по спољашњем карактеру Сабор подиже на један виши, свечанији, озбиљнији и професионалнији ниво.

Овогодишњи Сабор одржаће се у суботу, 2. септембра под слоганом „Свети владари вјере чувари“.

Добродошли!

Секретар Катихетског одбора
протојереј Драгослав Ракић

Pin It on Pinterest

Share This