Izaberite stranicu

Покажимо снагу породичне Србије! Потпишите петицију!, стоји на сајту Центра за заштиту породице којом се родитељи у Србији позивају да се супроставе и зауставе сексуалну индоктринацију дјеце. Из Центра истичу да није у питању превенција сексуалног насиља, како се то покушава представити, већ да се ради о новом нападу на породице и то кроз образовни систем.

„Група за заштиту од насиља и дискриминације Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије је фебруара месеца текуће године упутило писмо директорима основних и средњих школа, као и директорима предшколских установа у којем су наведени линкови за преузимање Стручног упутства за примену Образовних пакета за учење о теми сексуалног насиља, као и самих Образовних пакета. Наведене Образовне пакете поменута Група је развила у сарадњи са Инцест Траума Центром, невладином организацијом,“ наводи се на сајту и наглашава да је директорима школа дат налог да наведене пакете имплементирају у постојећи наставни план и програм и то у оквиру следећих предмета: српски (матерњи) језик; свијет око нас; природа и друштво; физичко васпитање и школски спорт; музичко васпитање; грађанско васпитање; биологија; социологија; Устав и права грађана и психологија.

porodicni dom   najopasnije mesto u modernom drustvu insert 2 Болесно: Под привидом превенције сексуалног насиља нови напад на породицу кроз школски систем
Слика из образовног пакета

„Увидом у наведене ‘образовне пакете’ потпуно је јасно да циљ аутора није био превенција сексуалног насиља, већ увођење, на мала врата, тоталитарне индоктринације наше деце ЛГБТ и родном идеологијом, екстремним феминистичким идејама и радикалним индивидуализмом,“ наглашавају из Центра.

Они наводе да се нпр. на страни 225 за основну школу изражава се негативан став према традиционалним вриједностима и наглашавају да је овакав приступ дјеци и омладини у супротности са Уставом и законима Србије, као и са међународним споразумима које је и Србија потписала.

Finska skola Болесно: Под привидом превенције сексуалног насиља нови напад на породицу кроз школски систем

Каквог је садржаја „образовни пакет“ који треба да се имплементира не само у школама већ и у вртићима види се и из следећег примјера. На страни 355 „Образовног пакета за учење о теми сексуалног насиља над децом за основне и средње школе“ наводи се следеће: „Божа је завукао руку испод Тинине блузе, почео да откопчава и скида брусхалтер. Њој су били пријатни додири, мажење и љубљење. Уживала је у тој страсти и топлини. Тек кад је почео да завлачи руку у њене гаћице, осетила је непријатност, хтела је да га прекине. Отворила је очи и видела изнад себе Божу, свог узбуђеног и ван себе од страсти“. Из Центра су напоменули да се Кривичним законом Републике Србије забрањује да се малољетнику „прода, прикаже или јавним излагањем или на други начин учини доступним текстове, слике, аудио-визуелне или друге предмете порнографске садржине или му прикаже порнографску представу“, а овај и слични текстови су управо такве садржине.

Они су нагласили да се оваквим видом насиља над дјецом, крши и Устав Републике Србије, и то:

  • у члану 43, став 5 (Родитељи и законски стараоци имају право да својој деци обезбиједе вјерско и морално образовање у складу са својим увјерењима.);
  • члану 64, став 1 (Дјеца уживају људска права примјерено свом узрасту и душевној зрелости);
  • члану 64, став 3 (Дјеца су заштићена од психичког, физичког, економског и сваког другог искоришћавања или злоупотребљавања);
  • члану 65, став 1 (Родитељи имају право и дужност да издржавају, васпитавају и образују своју дјецу, и у томе су равноправни).

Материјали су, подсјећају из Центра за заштиту породице, у супротности и са:

  • Универзалном декларацијом о људским правима, члан 26, став 3(Родитељи имају првенствено право да бирају врсту образовања за своју дјецу.;
  • са Конвенцијом о правима дјетета, члан 14, став 2 (Стране уговорнице ће поштовати права и обавезе родитеља и, у одређеним случајевима законских старатеља, ради усмјеравања дјетета на остваривање његовог права на начин који је у складу с развојним способностима дјетета);
  • са Међународним пактом о грађанским и политичким правима, члан 18, став 4 (Државе уговорнице овог Пакта се обавезују на поштовање слободе родитеља, односно законских старатеља, да обезбиједе вјерско и морално васпитање своје дјеце у складу са својим убеђењима).

skola Болесно: Под привидом превенције сексуалног насиља нови напад на породицу кроз школски систем

Из Центра за заштиту породице казали су да ће петицијом тражити смјену министра просвјете Србије и свих одговорних у Министарству који су, како су истакли „дозволили да овакви ‘образовни’ пакети угледају свјетлост дана“, као и отворено писмо потписника петиције директорима свих предшколских установа, основних и средњих школа у Србији са захтјевом да одбију имплементацију ових „образовних пакета“.

Они су напоменули да је увођење нових „образовних пакета“ апсолутно неприхватљиво те да захтјев Министарства просвјете директорима представља грубо кршење првенственог права родитеља да одлучују о образовању и васпитању своје дјеце.

najopasnije mesto u modernom drustvu Болесно: Под привидом превенције сексуалног насиља нови напад на породицу кроз школски систем

Захтјев о имплементацији „образовних пакета“ покушај индоктринације дјеце мимо моралних начела родитеља

Из Центра за заштиту породице су нагласили да наведени материјали садрже експлицитне графике и детаљна објашњења која су неприлагођена дјечијем узрасту, а посебно дјеци у вртићима, што представља нарушавање Устава и Закона Републике Србије те истакли да то може имати трајне последице на психолошки развој дјеце.

„Сматрамо да садржај поменутих пакета представља груби покушај насилне индоктринације деце мимо општеприхваћених и већинских моралних начела грађана Србије, што је такође неприхватљиво,“ истакли су из Центра.

djeca Болесно: Под привидом превенције сексуалног насиља нови напад на породицу кроз школски систем

Они су напоменули да прије увођења овако „осјетљивих садржаја у образовни систем Републике Србије“ неопходно спровести јавну расправу и затражити мишљење родитеља те да је неприхватљив тоталитарни покушај индоктринације наше деце „на мала врата“ мимо поштовања права родитеља, деце и Закона који уређују ову област.

Из Центра за заштиту породице су позвали и јавне личности, организације за заштиту права дјеце и породице, политичаре и све породичне људе Србије да својим потписом подрже ову петицију.

Извор: Ин4С

Pin It on Pinterest

Share This