Izaberite stranicu

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски господин Амфилохије служио је данас са свештенством Свету службу Божију у манастиру Светог Николе у црмничком селу Орахово.
На Литургији су одговарале монахиње манастира Горњи Брчели.
У литургијској бесједи након читања Јеванђеља Владика је рекао да само они који задобију чистоту срца могу познати смисао свог живота.
“Зато је Господ, кад су доводили дјецу да их благослови рекао апостолима: Ако не будете као један од ове мале дјеце, неете уи у царство небеско”, рекао је он.
Он је, говорећи о Господњем дану у којем ће се сабрати сви дани, казао да је царство небеско квасац којим Бог заквашује људски ум, срце и душу.
“И царство небеско је оно ради чега се рађамо овдје на земљи, чему стремимо. Али, да би се задобило царство небеско, заиста је неопходно испунити све оно ради чега нас је Бог овдје створио и све оне Божје заповијести које је Бог поставио да овдје на земљи ми творимо. Зато нам Господ и открива тајну овога великога дана, дана Госпоњега у који ће се сабрати сви дани. Зато су од древних времена, чак многобожачки народи, сачували ону пословицу: Memento mori (Сјећај се смрти)”, казао је Митрополит Амфилохије.
Након причешћа вјерних благосиљан је славски колач поводом имендана монахиње Доротеје.

Рајо Војиновић

[wpaudio url=”http://www.svetigora.com/audio/download/20296/19_02_2017_Mitropolit%20Crmnica%20Orahovo.mp3″ text=”Тонски прилог Радија Светигора”]

Pin It on Pinterest

Share This