Izaberite stranicu

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски господин Амфилохије служио је данас са свештенством Свету службу божију у Цетињском манастиру.
У литургијској бесједи након читања Јеванђеља Владика је говорио о Светом мученику Полиевкту и Светом Филипу Московском, чији спомен данас врши наша Црква.
Владика Амфилохије се  осврнуо и на одређене медијске написе у којима поједини подгорички колумнисти тврде да је пливање за Богојављенским крстом нешто до нашег времена непознато православнима на нашем простору.
„Колико чујем то тврди онај што води параде срама и стида, параде содомита. Па сад сматра погружење часнога крста и поклоњење часноме крсту, и Христу, на начин како је то вршено већ двије хиљаде година широм васељене нечим новим, а тај смрад содомски којим се загађује престони град, и којим се загађују људске душе, поготово дјеца, нечим нормалним“, рекао је Митрополит Амфилохије.

Рајо Војиновић

Фото: Јован Радовић

[wpaudio url=“http://www.svetigora.com/audio/download/20137/22.01.2017.Mitropolit%20Cetinje.mp3″ text=“Тонски прилог Радија Светигора“]

 

Pin It on Pinterest

Share This