Izaberite stranicu

Празник Богојављења Господњег је и ове године свечано прослављен и обележен у Саборном храму Св. Николе у Улцињу.
Током Свете Литургије, обављен је чин освећења воде и одржан је помен ослободиоцима Улциња, поводом 139 година од ослобођења града од Турака.
Протојереј-ставрофор Отац Радојица Божовић је у надахнутом слову честитао  празник Богојављења и Просвећења свом окупљеном народу и све их позвао да подрже пливање за Часни Крст које се другу годину за редом одржава на плажи Валданос.
Ове године на пливање за Часни Крст пријавило се 37 пливача, што је дупло више него прве године, а стазу од 33 метра препливали су сви пливачи, док је први за Часни Крст стигао Драган Гаро Јоветић из Улциња.
Најмлађи пливачи су били Стефан Андровић (9) и Никола Рељин (16)  док је најстарији учесник био Божидар Бато Михаиловић (59).
Након доделе прелазног Крста, који је ове године понео брат Драган, подељени су и пригодни поклони свим учесницима. Отац Радојица Божовић је још једном честитао празник и поздравио све пливаче, захваливши им се  своје и у име Црквене општине Улцињ, што су се одазвали у толиком броју и позвао сав окупљени верни народ да се сви заједно угреју и окрепе око Трпезе љубави.
Организацију овог догађаја, који је изузетно значајан за православни народ у Улцињу, подржали су: Мишко Ђаконовић, др Дејан Мировић, Предраг Кликовац.

Александра Божовић

Фото: Дарко Кнежевић

Pin It on Pinterest

Share This