Izaberite stranicu

Градоначелник Ресистенсије (провинција Ћако, Аргентина) Хорхе Капитанић се јутрос сусрео са представницима Православне Цркве Српске у Аргентини (Митрополит Амфилохије, Епископ Кирило, презвитер Бранко Станишић, парох у Ћаку и протођакон Никола Радиш из Буенос Аиреса, прим. прев.) са којима је потписао споразум о давању Епархији јужноамеричкој на коришћење земљишта за изградњу њеног центра.

unnamed_33_6

Црквени великодостојници су даље појаснили да ће се на том мјесту градити парохијски комплекс. Подсекретар за урбанизам Нелија Кантерос је присутне упознала да је, након одговарајућих претрага општинског земљишта подесног за ову намјену, нађено земљиште у улици Пија XII од отприлике хиљаду метара квадратних. Подсекретарка је такође рекла да споразум подразумијева да ће Црква обављати културне и друштвене активности који су на корист града и његових грађана.

Епархија се обавезала да ће тај простор бити доступан свима и да ће се један његов дио искористити за изградњу трга.

Извор: Diario Chaco (http://www.diariochaco.com/noticia/la-municipalidad-de-resistencia-cedio-en-comodato-terreno-para-la-construccion-de-una), 2. децембар 2016.

Pin It on Pinterest

Share This