Izaberite stranicu

У сриједу, 23. новембра  у Аргентину су стигли Њ.Впр. Митрополит црногорско-приморски господин Амфилохије, Администратор Епархије буеносаиреске и јужно-централноамеричке Српске Патријаршије и Преосвећени Епископ диоклијски Кирило, викар Митрополитов и архијерејски замјеник за Епархију у Јужној Америци, који је први пут од своје епископске хиротоније у јулу ове године, овога пута као епископ, стигао у Јужну Америку.

У четвртак, 24. новембра, на празник Светог великомученика краља Стефана Дечанског, Митрополит Амфилохије је, у катедралној цркви Рођења Пресвете Богородице у Буенос Аиресу, служио Свету Литургију уз саслужење архимандрита Антонија (Московска Патријаршија) и свештеника из Епархије: протојереја-ставрофора Рафаила де Кеироз Сантоса из Ресифеа (Бразил), игумана Педра Сигеире, настојатељ манастира Свете Тројице у Алдеии (Пернамбуко, Бразил), јеромонаха Симеона Лопеза из Медељина (Колумбија), презвитера Стефана Јовановића и протођакона Николе Радиша из Буенос Аиреса.

Током овог боравка Митрополита Амфилохија и Епископа Кирила одржаће се и прво братско сабрање свештенства Епархије буеносаиреске и јужно-централноамеричке.

Pin It on Pinterest

Share This