Izaberite stranicu
На позив Црквене општине даниловградске,у уторак 15.децембра 2015.године,организована је прва моба на мјесту гдје ће се градити нови Саборни храм Свете Петке у Даниловграду. Циљ мобе је био да се читави плац будућег храма очисти од густог ситног растиња (драча,купина,дивљи шипак,пајасени,…),како би припадници Сектора за ванредне ситуације МУП-а Црне Горе могли претражити цијели терен и безбједно уклонити евентуално заостала експлозивно минска средства из Другог свјетског рата.Ово је неопходно урадити,с обзиром да су минулих година,у више наврата,на плацу проналажене заостале гранате и друга експлозивна средства.
Подсјећања ради,после вишегодишње борбе за остваривање права за грађење Саборног храма,коначно су се стекли услови за реализацију ове давнашње идеје.Скупштина Општине Даниловград је 5.новембра ове године усвојила Локалну студију локације за потребе градње Храма Св.Петке.На захтјев Црквене општине даниловградске,Секретаријат за урбанизам Општине Даниловград је 9.децембра издао Урбанистичко техничке услове на основу којих ће се израдити главни пројекат храма.Овај посао је повјерен угледном архитекти др.Светиславу Поповићу,декану Архитектонског факултета у Подгорици.
Црквена општина се топло захваљује свима који су узели учешћа у овој акцији,која је прва у низу сличних које се планирају у наредном периоду.
 Свештеник Слободан Зековић
[wpaudio url=“http://www.svetigora.com/audio/download/17994/17.12.2015_o.Slobo_Zekovic.mp3″ text=“Тонски прилог Радија Светигора“]

Pin It on Pinterest

Share This