Izaberite stranicu

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије казао је да је социо-економска ситуација у Црној Гори веома тешка и да би било чудно да нема протеста.

„Разлог ових протеста није само Ђукановићев силазак с власти, већ дубинска социјална питања која су за Црну Гору катастрофална. Сваки дан ми пензионери траже по пет евра, моле ме за парче хлеба. Из дана у дан је на стотине њих. За вријеме Другог свјетског рата смо отварали народне кухење, а ево и сада. То показује у каквом социјалном стању се налази Црна Гора. Није чудо што се протестује“, рекао је он.

Митрополит Амфилохије понавља да је недопустив однос државе према вјерницима.

„Игнорисати, понижавати и порицати цркву која је кичмена мождина Црне Горе, која је створила ону праву Петровићку Црну Гору, мислим да то не спада у нормално понашање“, каже Амфилохије.

Он је, у изјави за Курир, осудио медијско сатанизовање Срба и црногорске опозиције које спроводе Информер Црна Гора и Пинк М.

Митрополит Амфилохије је навео да Информер ЦГ и Пинк М у Црној Гори раде као продужена рука режима Мила Ђукановића, који од проглашења независности ове земље 2000. године покушава да негира постојање Српске православне цркве.

„То што раде Информер и Телевизија Пинк није ништа друго него наставак једног нездравог односа, који траје од 2000. године па наовамо, а посебно од проглашења независности Црне Горе, према Српској православној Цркви, односно Митрополији Црногорској и другим епархијама. То је систематски у свим сегментима државне политике. То је једина установа која за њих не постоји јер наводно није регистрована и све што се ради је у том духу“, рекао је он.

Митрополит је додао да нема ништа против тога што су власти у Црној Гори склопили темељни уговор са Римокатоличком црквом (у ЦГ живи око 2 одсто католика), са исламском заједницом (око 15 одсто муслимана), већ је проблем што су тортури изложени православци.

Извор: Ин4С

Pin It on Pinterest

Share This