Izaberite stranicu

Више интернет портала у Црној Гори (чак и портал Јавног сервиса!) су данас објавили фотографију на којој се види извјесни свештеник са покојним Јосипом Брозом.

Због оних који ће можда бити збуњени оваквом фотографијом и текстом који је прати, стављамо до знања читавој јавности да се на тој фотографији не налази Митрополит Амфилохије, иако сматрамо да је то јасно сваком здраворазумном посјетиоцу тих портала. Умјесто улажења у било какву анализу фотографије, упућујемо све заинтересоване да погледају албум Брозове посјете Крфу од 24. јула 1956. године из фототеке Музеја историје Југославије у Београду (http://foto.mij.rs/site/gallery/2355/photo/20).

О односу Митрополита Амфилохија према комунизму, нарочито у погледу његовог односа према Цркви и неистомишљеницима, и Брозу као личности, Митрополит је сам говорио  у безброј прилика и тај став је јавности добро познат.

Овакве неистине не служе на част ономе ко их је пласирао у јавност. Само говоре о расположењу које у контролисаним медијима и онима који их контролишу влада према Цркви. Спремни су чак и на овакве бестидности само да се обрачунају са Црквом и Митрополитом Амфилохијем. Без сумње, да имају Броза уз себе, прогањали би и на драстичнији начин своје идеолошке неистомишљенике, баш као што је он чинио.

Што се тиче поузданости Славише Лекића, наводног „свештеника ЦПЦ“? (да ли је то уопште истина? гдје он и коме служи као лажни свештеник?), жао нам је што је себе, после више година лутања, довео до духовне провалије – припадности овој псевдоцрквеној групацији. Понављамо, ако је збиља члан те идеолошке секте, треба да буде свјестан да је себе сврстао са непријатељима и прогонитељима Цркве Православне.

Нека Бог да разума и покајања свима нама, а нарочито онима који клевећу и чине зло ради својих себичних интереса, јер у коначном, не чине га другима него себи.

                                                                   ИЗ МИТРОПОЛИЈЕ ЦРНОГОРСКО-ПРИМОРСКЕ

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This