Izaberite stranicu

Коло српских сестара Мајка Југовића при цркви Светог Саве у Флемингтону, прославило је своју заветну славу Покров Пресвете Богородице, 11. и 14. октобра 2015. године.

Недељна прослава била је предвођена Његовим Преосвештенством Г. Иринејем Епископом Митрополије аустралијско-новозеландске. По свршетку Свете архијејреске Литургије на којој су му саслуживали надлежни парох, протонамесник Саша Чолић и секретар Митрополије, ђакон Александар Ивановић, Епископ је осветио славска знамења и очински благим речима похвалио вредноћу и несебичност чланица нашег Кола на челу са гђом Мирјаном Поповић. За домаћицу славе следеће године примила се гђа Славица Опачић.

Сви овогодишњи гости су били почашћени славским ручком послуженим у парохијском дому. Сестре су и овом приликом показале своје ненадмашно гостољубље. Такође, настављајући путем који су још 1903. оснивањем првог Кола српских сестара утрли великани српског народа, међу осталима и Бранислав Нушић и Надежда Петровић, ради помоћи поробљеном српском народу у тадашњој Старој Србији, наше сестре су наставиле прикупљање помоћи за народне кухиње за Српски народ под окупацијом на Косову и Метохији. У мају су у ову сврху сабрале 3.500 долара а овом приликом још 1.800 долара, уз решеност да и убудуће сав прилог са своје славе додељују за помоћ опстанку нашег народа.

У наставку прославе, на сам дан празника Покрова Пресвете Богородице у среду 14. откобра протонамесник Саша Чолић је заједно са протојерејем-ставрофором Владиславом Ђорђевићем служио св. Литургију, после чега је и за госте тога дана послужен славски ручак.

Извор: Митрополија аустралијко-новозеландска

Pin It on Pinterest

Share This