Izaberite stranicu

Одлука Министарства унутрашњих послова (МУП) да парох Велибор Џомић у недјељу мора напустити Црну Гору је скандалозна, оцијенио је адвокат Џомића, Зоран Пиперовић.

МУП је одлучило да Џомић мора напустити Црну Гору до 18 сати сјутра а, како поједини медији преносе, та одлука је донијета након што је Агенција за националну безбједност (АНБ) оцијенила да Џомић представља пријетњу за националну безбједност.

Џомић је, поводом одлуке МУП-а, поручио да је министар унутрашњих послова Рашко Коњевић прекршио јавна овлашћења, додајући да о њему износи неистине у јавности.

“Ова хитност у поступању и овакво опхођење према странци, небитно о коме се ради, просто је скандалозна и ја не могу да вјерујем да неко може да брука државу до те мјере”, казао је Пиперовић за агенцију МИНА.

Он је подсјетио да Џомић тражи боравиште у Црној Гори по основу спајања са породицом, као и да је ту настањен 22 године, да је у међувремену постао универзитетски професор, додајући да “Џомић не ради ништа што би шкодило држави”.

“Звати странку, мимо свих законских одредби, да недјељом прими рјешење говори о скандалозности. Некоме је страшно стало, и то врло инатно, да Џомић напусти нерадним даном Црну Гору”, рекао је Пиперовић.

Он је казао да ће Џомић поднијети тужбу Управном суду на одлуку МУП-а. “Не сумњам, као правник, да ће Управни суд донијети одлуку какву је доносио и раније, а то је да поништи рјешење МУП-а”.

Пиперовић је указао и на то да недјељом не раде администрације у министарствима, питајући ко ће Џомићу дати рјешење и зашто се није чекао понедјељак.

“Управо то говори да се ради о голом инату, а државни чиновници не би смјели то да раде”, поручио је Пиперовић.

Према његовим ријечима, држава је тим поступком направила “аутогол”.

Потпуно је, како је навео Пиперовић, јасно да је “све то операција у изведби Социјалдемократске партије (СДП)”.

Он је рекао да је неопходно објаснити зашто Џомић представља опасност за државу. “Ако се шаље порука да је он опасан за државу без објашњења зашто је опасан онда то показује да постоји правна несигурност грађана”.

Држава се у овом случају, како је навео, брука и понаша некомпетентно.

“Сад да кажем као Црногорац, ако је Црна Гора спала на то да јој је отац Велибор једина опасност и да он недјељом мора хитно да је напусти, онда не било Црне Горе”, поручио је Пиперовић.

Извор: cdm.me

Pin It on Pinterest

Share This