Izaberite stranicu

У недељу, 1. фебруара 2015. најзападнија парохија у Аустрији, са седиштем у Фелдкирху, предвођена надлежним парохом Николом Баловићем, свечано је прославила утемељивача Српске Цркве и културе, Просветитеља и Учитеља српског Светог Саву. Храм Рођења Богородице био је премали за велики број верника, а нарочито оних најмлађих. Велики број деце примио је Свето Причешће и заједно са својим родитељима учествовао у чину резања славског колача.

Овогодишњи домаћин славе била је црквеноопштинска Управа при храму у Фелдкирху. Славски колач и жито припремио је члан одбора г. Витомир Палачковић са породицом, a част домаћина за следећу годину примио је Срђан Станојевић са породицом, из Гоециса.

Ово предивно духовно славље настављено је у сали у Фрастанцу. Изведен је леп свечани програм у коме су учествовали ученици, као и бројни чланови културних друштава из покрајине Форарлберг, а затим је приређен ручак. На крају се надлежни парох о. Никола Баловић, заједно са председником Црквене општине Далибором Балтом, бираним речима најтоплије захвалио на тако бројном учешћу верника и свима који добро творе и труде се у духовној радости и пожелео им молитвено заступништво Светог Саве. Највећу похвалу о. Никола је упутио деци и младима на труду да допринесу очувању духовног бића на овим просторима српске дијаспоре изразивши наду да ће та љубав према Светом Сави и према Богу увек грејати душе верне духовне деце Српске Православне Цркве.

Учешће у свечаностима у Фелдкирху узели су и други свештеници, наиме бивши парох у Фелдкирху прота Миле Мијић и јереј Дарко Кнежевић, парох из Брегенца.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

Pin It on Pinterest

Share This