Izaberite stranicu

Други дан Божића Црква хришћанска одаје славу и хвалу Пресветој Богоматери, која роди Господа и Бога и Спаса нашега Исуса Христа. Сабором се Њеним назива ово празновање зато што се тога дана сабирају сви верни да прославе њу, Матер Богорoдицу, и што се торжествено, саборно, служи у част Њену.

Његово Преосвештенство Епископ жички г. Јустин, благоизволео је да молитвено прослави други дан Божића у Свом родном граду, Чачку, служећи Свету архијересјку Литургију.

Након Литургије Преосвећени је посетио чачанску болницу са старешином храма Вазнесења Господњег, протојерејем Иваном Пауновићем, представником Добротворног Старатељства при храму, јерејем Миланом Љубичићем и вероучитељима. У болници су дочекани од стране директора Здравственог центра „Др Драгиша Мишовић“, Радослава Милошевића који је од Епископа и представника храма Вазнесења Господњег примио вредну помоћ у виду ЦТГ апарата за породилиште, специјалних ламппи за операционе сале…

Посета Епископа чачанској болници представљала је круну акције „Недеља Милосрђа“ коју је организовао храм Вазнесења Господњег. У акцији су, преко вероучитеља, учествовали ђаци и наставно особље свих основних и средњих школа који су несебично помогли акцију материјалним и другим средствима, приватни предузетници Чачка и грађанство. Захваљујући помоћи целог града обезбеђени су пакетићи за најмлађе суграђане, пакети за социјално угрожене и апарати за болницу.

Овом приликом се захваљујемо свима који су несебично помогли ову акцију и омогућили да се испуни радост Божића у нашем граду. Позивамо све људе добре воље да се редовно укључују у сличне акције и покажу христољубље на делу.

 Вероучитељ Ђорђе Чоловић

Извор: Епархија жичка

Pin It on Pinterest

Share This