Izaberite stranicu

Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански Господин Хризостом је у суботу на дан успомене на Св. Нектарија Егинског у послијеподневним часовима освештао темеље Парохијско-административног центра код Спомен – храма Рођења Пресвете Богородице у Добоју.

Том приликом Владика Хризостом је у темеље положио епископску повељу, благословио почетак радова на изградњи овог објекта и помолио се Господу Богу и Пресветој Богородици да се ово Богоугодно дјело у скорије вријеме заврши и преда на употребу вјерном народу и свештенству добојских парохија.

ТЕКСТ  ПОВЕЉЕ

ХРИЗОСТОМ
МИЛОШЋУ БОЖИЈОМ  ПРАВОСЛАВНИ  ЕПИСКОП  ЕПАРХИЈЕ ЗВОРНИЧКО-ТУЗЛАНСКИ

Благовољењем Пресвете и Животворне и Нераздјељиве Тројице, Оца и Сина и Светога Духа, за вријеме Патријарха српског Господина Иринеја и нашим управљањем Епархијом зворничко-тузланском бише ОСНОВАНИ И ПОСТАВЉЕНИ темељи новог парохијско-административног центра у Добоју, Општина Добој, Црквена општина добојска – при Спомен Храму Рођења Пресвете Богородице, Архијерејско намјесништво добојско, љета Господњег 2014.
Ово Свето и Богоугодно дијело оствари се свесрдним залагањем високопречасног протојереја Душка Недића, пароха треће парохије добојске и вископречасног протојереја Драгише Симића, пароха четврте парохије добојске у Добоју.
Ови темељи освећени нашим молитвама и благословом у суботу, 22/09. Новембра 2014. године.
Нека благослов Божији буде од сада и довијека на свим благочестивим и христољубивим градитељима и приложницима овог центра, и њиховом потомству.
Дано у нашој резиденцији у граду Бијељини, љета Господњег 2014., дана 22/09. Новембра.
С благословом Божијим.
Е. Бр. 3137/14                                   

Епископ зворничко-тузлански Хризостом

Старјешина Спомен храма Рођења Пресвете Богородице у Добоју
протојереј Душко Недић

Извор: Епархија зворничко-тузланска

Pin It on Pinterest

Share This