Select Page
У недељу, 21. септембра 2014. године, у парохији Светог архиђакона Стефана у сиднејском предграђу Рути Хил, одржан је по 21. пут традиционални дан српско-грчког пријатељства.
Сабрање је започело молитвено у храму. Свету Литургију су служили протојереји-ставрофори Милорад Лончар и месни парох Србољуб Милетић.
Мноштво народа са свих страна из Сиднеја и околине слило се у Рути Хил да прославе Рођење Пресвете Богородице, празник у народу познат и као Мала Госпојина.
По завршетку Литургије отац Србољуб поздравио је драгог госта из Америке и бившег пароха рутихилског, о. Милорада, и замолио га да се обрати сабраном народу.
Прота Милорад се захвалио на добродошлици те одабраним речима поучио присутни народ тумачећи Јеванђелску поуку.
Након тога верници су примили благослов оца Милорада и прешли у велику парохијску салу где је настављено дружење уз богати културно забавни програм.
Сабрање су својим доласком увеличали и Његова Екселенција грчки конзул у Сиднеју Др Ставрос Киримис, те представници културног и јавног живота аустралијских заједница ова два братска народа.
Учешће у програму су узеле фолклорне групе из сиднејских црквених општина, Пензионерског насеља „Свети Симеон“, али и фолклорне групе Руске и наравно Грчке заједнице,
тако да је и ове године ово заиста био свеправославни празник братске љубави.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска

Pin It on Pinterest

Share This